Presentació de l’informe jurídic: “La gestió dels sediments a la Conca de l’Ebre. Aproximacions jurídiques per a la seva protecció”

Presentació de l’informe jurídic: “La gestió dels sediments a la Conca de l’Ebre. Aproximacions jurídiques per a la seva protecció”

El passat 28 de novembre de 2019, Enginyeria Sense Fronteres, va presentar al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili, l’informe jurídic titulat “La gestió dels sediments a la Conca de l’Ebre. Aproximacions jurídiques per a la seva protecció”, elaborat per la Sra. Alejandra Durán Castellanos, la Sra. Clara Esteve Jordà i el Sr. Ramon Nadal Fabra.

 

Aquest informe té per objecte, arran de l’inici del tercer cicle de planificació hidrològica del riu Ebre (període comprés entre l’any 2021-2027), analitzar les vies jurídiques amb les quals la societat pot exigir a les administracions públiques competents la implementació de mesures per la millora de les condicions ambientals respecte el transport de sediments de la conca, principalment per aturar la regressió del Delta de l’Ebre.

Concretament es pretén aproximar i facilitar a la societat, tota aquella informació necessària envers el procediment de planificació hidrològica, el seu calendari d’aprovació, així com les fases de participació activa i participació pública, per tal que en aquest tercer període, es pugui incidir novament amb la presa de decisions i, exigir l’adopció de mesures efectives per la millora de les condicions ambientals del riu Ebre.

La falta de regulació de la gestió dels sediments en matèria de planificació hidràulica estatal, ha estat superada en el present informe amb l’anàlisi comparat d’altres experiències en matèria de planificació de sediments. N’és un clar exemple, el Danube Sediment Project, el qual reconeix que el riu Danubi necessita de sediments com a font de vida i proposa la implementació de mesures que garanteixen la quantitat dels sediments i la seva continuïtat riu avall. Amb aquesta anàlisi comparat es pretén evidenciar que les qüestions relacionades amb la gestió de sediments són de vital importància per la gestió de la conca del riu Ebre i la protecció del Delta de l’Ebre.

Aquest informe serà publicat electrònicament al portal web d’Enginyeria Sense Fronteres les properes setmanes:

https://esf-cat.org/informat/recursos/

La gestió dels sediments a la Conca de l'Ebre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

I accept the Privacy Policy